TOP 10 tari care se bazeaza pe energia solara

TOP 10 tari care se bazeaza pe energia solara

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 17.06.2013   |   
1 comentarii

1. Germania

Capacitatea centralelor solare din Germania a crescut cu 7,6 gigawati in 2012, atingand o capacitate totala de peste 32,3 gigawati, releva ecofriend.com. Nemtii si-au propus sa produca tot necesarul de electricitate al tarii numai din resurse regenerabile, pana in 2050. Acum au cele mai mici tarife la energia electrica din lume si cele mai prielnice conditii economice pentru realizarea acestui obiectiv.

2. Italia

La finele anului trecut, 5,5% din electricitatea consumata de italieni provenea din resurse solare. Aceasta crestere e de 72%. Mai mult decat atat, Guvernul a simplificat procedurile administrative pentru generarea de energie verde, incat a depasit chiar si capacitatea energetica a centralelor eoliene.

3. Japonia

Tara Soarelui Rasare are sanse reale de a-si inlocui integral resursele energetice actuale cu surse regenerabile. Dupa dezastrul nuclear din 2011, de la Fukushima, Guvernul nipon a creat facilitati atractive pentru investitorii din acest domeniu, data fiind si cererea tot mai ridicata de energie verde.

4. SUA

Americanii au acum o capacitate energetica fotovoltaica de 8.237 de megawati. Nu este cea mai mare din lume, insa Solar Energy Generating Systems din California e cel mai intins parc solar la nivel mondial, iar cererea pentru energie fotovoltaica e in crestere, de la an la an.

5. Spania

E tara cu cele mai multe ore de soare din Europa, dispune de cateva dintre cele mai avansate tehnologii fotovoltaice din lume si exporta peste 80% din productia nationala in Germania.

6. China

Acest stat este cel mai mare consumator de electricitate din lume. Autoritatile chineze si-au propus sa incheie acest an cu o capacitate energetica solara de 20 gigawati, dublul capacitatii de anul trecut, numai din resurse regenerabile. In ultimii ani China a fost cel mai mare exportator mondial de dispozitive solare.

7. Franța

Anul trecut a fost inregistrata o crestere de 66,7% a productiei de energie solara, in Franta. Nisa dominanta din Hexagon e reprezentata de sistemele fotovoltaice integrate in cladiri. Deocamdata nu toate instalatiile fotovoltaice puse in functiune nu au fost conectate la reteaua nationala de energie.

8. Republica Ceha

Această țară a depasit recent pragul de 2 gigawati, in privinta capacitatii de productie. Impreuna cu reglementarile administrative mult simplificate in acest domeniu, Cehia are premise reale de a deveni una dintre puterile energetice de referinta in Europa, privind resursele generabile.

9. Belgia

14% din locuintele belgienilor sunt alimentate cu energie solara. In prezent, Belgia are o capacitate fotovoltaica de 2.600 de megawati.

10. Australia

Are o capacitate energetica fotovoltaica de peste 2 gigawati, cu o crestere dramatica, din pricina politicilor energetice in vigoare.

Comentarii

Dorin

M-am bucurat mult sa vad titlul articolului, credeam ca gasesc informatii interesante.. Dar.. afara-i vopsit gardu si-nauntru-i leopardu! Informatie foarte puntina si slaba calitativ, superficiala, prea putin concret. Apoi lucruri jenante : la SUA ati uitat sa traduceti; la China : “Pentru acest an, autoritatile chineze si-au propus dublarea capacitatii energetice de anul trecut, cu 10 gigawati”, pai ori si-o dubleaza si nu spuneti de la cat la cat, ori si-o maresc CU 10 MW asa cum ati scris, dar iar nu stim de la cat la cat; la Belgia “In prezent, Belgia are o capacitate fotovoltaica de 2.600 de megawati pe an. “, nu exista unitatea de masura megawati pe an si nu e capacitate ca e putere si daca e megawati nu e pe an ci e instantaneu, ca doar e putere, puterea inmultita cu timpul da energia si obtineti MWh, despre care se poate spune ca se produc atatia Mwh intr-un an… si nu e corect megawati, Watt e la singular si Watts la plural si se scrie cu litera mare ca vine de la nume propriu…. imi pare rau de voi. Daca v-a prins cat de cat rusinea, raspundeti-mi, chiar daca ma injurati, nu ma supar, am vrut sa va dau o mana de ajutor, vreau sa vad daca am cui…

24.06.2013

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite