TOP 5 Cei mai mari producatori de energie eoliana in 2011

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 16.04.2012   |   
0 comentarii

2. SUAProductia globala de energie eoliana a fost anul trecut de peste 194.000 de megawati. E vorba despre platforme eoliene amenajate in zone cu agricultura intensa, in zone de munte si de coasta, dar si parcuri eoliene offshore, unde puterea vantului este mult mai mare decat in spatiul continental.

 

 

In randurile care urmeaza te invitam sa descoperi care sunt primele cinci tari din lume in materie de electricitate generata din resurse eoliene, in 2011.

 

 

 

1. China

 

 

Anul trecut China a ajuns cel mai mare producator de electricitate derivata din energia eoliana, cu o capacitate totala de 45 de gigawati de energie, din peste 80 de ferme eoliene. Guvernul chinez urmareste atingerea unei productii de 100 de gigawati pana in 2015, iar ulterior, pana in 2030, alimentarea intregii tari doar cu energie eoliana.

 

 

Unul dintre motivele principale pentru care chinezii investesc in turbine eoliene consta in relieful ofertant, precum si suprafata mare de tarm, propice pentru aceste instalatii.

 

 

 

2. SUA

 

 

Nord-americanii ocupa cel de-al doilea loc in clasamentul mondial al natiunilor producatoare de energie eoliana, pe 2011. In total, SUA produce 43 de gigawati, din 101 de parcuri eoliene. Totodata, SUA se numara prnitre tarile care consuma mai multa energie decat produc, ceea ce determina o crestere semnificativa a investitiilor din acest domeniu.

 

 

Unul dintre cele mai mari parcuri eoliene din SUA este Roscoe Wind Farm din Texas. Capacitatea totala a fermei este de 781 de megawati si poate alimenta cu electricitate 260.000 de locuinte simultan.

 

 

 

3. Germania

 

 

In acest moment, Germania este cel mai mare exportator de centrale eoliene din lume. Totodata, ca si capacitate energetica regenerabila din aceste resurse, a acumulat 28 de gigawati pe anul trecut sau 9% din totalul productiei energetice nationale.

 

 

 

4. Spania

 

 

Centralele eoliene acopera in prezent 16% din necesarul energetic al Spaniei, tara care ocupa in 2011 cea de-a patra pozitie mondiala in clasamentul primilor producatori de energie regenerabila generata de miscarile maselor de aer. Productia totala a Spaniei a fost anul trecut de 21 de gigawati. Totodata, autoritatile iberice urmaresc cresterea capacitatii eoliene si transformarea acestei resurse eco-friendly in principala sursa de energie din tara.

 

 

 

5. India

 

 

Cu un total de 16 gigawati generati anual, India ocupa pozitia a cincea in Top 5 producatori de energie eoliana din 2011. Parcul energetic Muppandal din Tamil Nadu este cea mai mare platfoma eoliana din tara si este localizat in zone muntoase si cu suprafete agricole.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite