TOP 5: Cele mai avansate dispozitive medicale prezentate la European Congress of Radiology 2010

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 11.03.2010   |   
0 comentarii

Höchste Bildqualität unter Verwendung niedrigstmöglicher Dosis:Primele zile de primavara au adus cu ele un portofoliu de inovatii extrem de importante pentru sectorul medical. La editia din acest an a European Congress of Radiology organizata la Viena (Austria) in perioada 4-8 martie, Siemens a prezentat cele mai avansate sisteme de diagnosticare si imagistica medicala, multe dintre ele achizitionate deja de cele mai mari spitale si centre de recuperare, din lume.

 

Iata cinci dintre cele mai cunoscute dispozitive Siemens care au cucerit audienta de la European Congress of Radiology!

 

 

 

1. Siemens Biograph mCT

1. Siemens Biograph mCT

Dezvoltat de Siemens Healthcare, Biograph CT este primul tomograf molecular computerizat din lume. Util atat in medicina nucleara, cat si in sectiile de radiologie, Biograph CT este un aparat extrem de performant, datorita tehnologiilor dedicate tomografiilor computerizate si PET (Positron Emission Tomography), High-Definition PET, precum si tomografii computerizate care permit scanarea a pana la 128 de ‘felii’.

 

2. Siemens Acuson S2000

Ultraschallsystem Acuson S2000 – Women’s Imaging setzt neue Stan

 

Prezentata saptamana trecuta la Viena, editia premium a sistemului Acuson S2000 cu ultrasunete este acum disponibila si cu imbunatatiri substantiale pentru tehnologia ARFI (Acoustic Radiation Force Imaging) pentru detectarea si cuantificarea tesuturilor. Alaturi de un scanner pentru volumul sanilor (ABVS), Acuson S2000 devine solutia perfecta pentru a depista cancerul la san, cu precadere pentru femeile cu tesuturi mamare foarte dense.

 

3. Siemens Neuro PBV IR

3. syngo Neuro PBV IR

 

Pentru inceput hai sa vedem de la ce vin initialele din denumirea acestui dispozitiv. PBV inseamna Parenchymal Blood Volume (volumul sangelui la nivel parenchimal). IR vine de la Interventional Radiology. Concret: pentru prima data in istoria medicinei, acest aparat te ajuta sa urmaresti fluxul de sange la nivel parenchimal, cu minime interventii invazive asupra creierului. Aceasta functie ii ‘asista’ pe specialistii neuroradiologi in eliberarea tratamentelor destinate tulburarilor ce tin de neurologie.

 

4. Siemens Mammomat Inspiration

4. Mammomat Inspiration

 

Un strop de inspiratie si dorinta de a dezvolta un produs foarte avansat care sa fie util cadrelor medicale si implicit, femeilor,  a facut ca specialistii de la Siemens Healthcare sa lanseze pe piata Mammomat Inspiration – platforma de mamografii digitale cu afisare 3D. In plus, Mammomat Inspiration beneficiaza si de tehnologia syngo MammoReport pentru imagini si diagnostice efectuate cu maxima acuratete. Inca o noutate: prin Mammomat Inspiration, medicii au acum la dispozitie tomosinteze 3D, sistem 3D cu ultrasunete si imagini MRI (imagistica prin rezonanta magnetica) toate intr-un singur aparat.

 

5. Siemens Magnetom Aera 1.5 Tesla

Siemens stellt zwei neue Magnetresonanztomographen vor - Magneto

 

Alaturi de Magnetom Skyra 3T MR, modelul Magnetom Aera 1.5 Tesla este primul care incorporeaza noa tehnologie Tim (Total imaging matrix) si motorul Dot (Day optimizing throughput). Acesta alaturare devine optima pentru investigarea pacientului, inlesnind o cat mai buna functionare a procesului MRI.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite