TOP 5: Cele mai verzi telefoane mobile ale momentului

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 18.01.2010   |   
1 comentarii

Sony_Ericsson_c901_greenheart_2Telefonul mobil al secolului XXI include un numar tot mai mare de functii auxiliare convorbirilor. Ne dorim ca telefonul sa aiba un aparat foto decent, o agenda cat mai cuprinzatoare, functii smartphone, memorie cat mai mare, precum si o diversitate cat mai mare de conexiuni. Ecranul mare este, de asemenea, o utilitate importanta care cantareste greu in decizia cumpararii unui mobil nou. La fel – notorietatea brandului, precum si elementele de trend/fashion pe care le prezinta un astfel de device.

 

Totusi, cati dintre noi sunt atenti la consumul unui telefon mobil? Sau diversitatea surselor de incarcare, ori a materialelor din care a fost fabricat? Suna interesant? Iti propunem primul clasament HITECHPEDIA al celor mai ecologice 5 telefoane mobile din lume!

 

 1. Sony Ericsson C901 GreenHeart

 

Sony_Ericsson_C901_GreenHeart 

Primul telefon ecologic de la Sony Ericsson merita, pe drept cuvant, primul loc in clasamentul celor mai verzi 5 telefoane mobile ale momentului intocmit de HITECHPEDIA. C901 Greenheart e fabricat din material plastic reciclat si vine la pachet cu un incarcator care economiseste inteligent energia, precum si un set de casti 100% reciclabile. De asemenea, telefonul este vandut intr-un ambalaj foarte mic, pentru a evita consumul inutil de materiale.

 

Ca si specificatii tehnice, are ecran TFT cu 256.000 de culori, rezolutie de 240×320 pixeli, sunete polifonice, agenda in care poti incarca pana la 1.000 de contacte, un registru de 30 de apeluri, precum si o camera Cybershot de 5 megapixeli cu flash tip xenon. Ca si aplicatii disponibile, ai Editor Foto, Blogging si un Organizator. Are functie de reportofon, preia comenzi vocale, are o autonomie de 430 de ore in standby si 570 de minute in convorbire si il poti gasi

 

2. Samsung Blue Earth

 

2_Samsung Blue Earth 

In a doua jumatate a anului precedent, Samsung a anuntat lansarea celui mai eco-friendly telefon din portofoliu. Pe numele lui – Samsung Blue Earth, acest terminal mobil este fabricat din materiale plastice reciclate din pet-urile de apa (PCM), are touchscreen si o interfata care atrage atentia catre protectia mediului inconjurator. In EcoMode, iluminarea ecranului si functia Bluetooth pot fi setate sa necesite cat mai mai putina energie, printr-un singur buton. Functia EcoWalk permite utilizatorului sa-si numere pasii cu un pedometru si sa-si calculeze singur emisiile de dioxid de carbon si numarul de copaci salvati, mergand pe jos.

 

Samsung Blue Earth vine la pachet cu un incarcator super-economic, care foloseste doar 0.03 wati in modul standby. Nu e de ajuns? Partea posterioara a telefonului a fost utilata cu un mini-panou solar care genereaza suficienta energie pentru a-ti putea folosi mobilul oriunde si oricand.

  

3. Motorola Renew W233

 

3_motorola-renew-carbon-neutral-phone 

Pentru brandul american, acest telefon este cea mai buna dovada ca nivelul zero de emisii de dioxid de carbon poate fi atins si cu un terminal mobil. Cu o carcasa fabricata din sticle de plastic reciclate. La cumparare, il primesti intr-un ambalaj cu 22% mai mic si mai ecologic decat cele ale celorlalte telefoane mobile produse de Motorola. Acest ambalaj include si un plic special in care poti trimite telefonul, dupa ce te-ai saturat de el, pentru a fi reciclat.

 

4. LG KF750 Secret

 

4_LG Solar-Powered 

Cine a zis ca un design fashion si functiile ecologice nu pot fi integrate intr-un telefon mobil? LG KF750 Secret cu mini-panou solar este un exemplu potrivit in acest sens. Desi nu are carcasa facuta din materiale reciclate, versiunea ecologica a KF750 Secret dispune in partea posterioara de o baterie cu incarcator solar. Principiul dupa care functioneaza e simplu: 10 minute de energie solara echivaleaza cu 10 minute de convorbiri. Vrei sa vorbesti mai mult, il tii mai mult la incarcat, sub lumina soarelui. Telefonul vine la pachet cu un kit de masina Bluetooth care se incarca tot cu energie solara. Deocamdata acest telefon e disponibil doar in Asia. Insa, cu putin noroc, poate va fi disponibil si in Europa, pana la vara. 

 

5. Sharp SH002 Solar Phone

 

5_Sharp SH002 Solar Phone 

Are GPS, functie Bluetooth si e rezistent la apa. Totusi, cea mai valoroasa functie a acestui terminal mobil Sharp consta in mini-panourile solare de pe carcasa care ii asigura necesarul de electricitate pentru convorbirile tale. 30 de minute de expunere la soare iti rezerva 140 de minute in standby si 2 minute de convorbiri. 90 de minute la soare iti aduc 560 de minute in standby si 9 minute de convorbiri. Tehnologie de incarcare invechita? Nici vorba! Telefonul a fost conceput pentru utilizatorii care vor sa faca economii cat mai mari la factura. Insa e disponibil doar in Japonia.

Comentarii

Tweets that mention TOP 5: Cele mai verzi telefoane mobile ale momentului « HitechPedia -- Topsy.com

[...] This post was mentioned on Twitter by Andrei Rizescu, Andrei Rizescu. Andrei Rizescu said: 0,03 wati la incarcare, in standby. DA, SE POATE!!! http://bit.ly/5MV0xp [...]

18.01.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite