TOP 5 Silozuri transformate in ansambluri rezidentiale ecologice

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 16.11.2011   |   
0 comentarii

siloz_australiaIn loc sa darami, poti sa construiesti. In loc sa distrugi, poti sa amenajezi. Adauga un strop de creativitate si te poti bucura de toate avantajele posibile ale sustenabilitatii arhitecturale. In cazul de fata, iti prezint cateva silozuri care au ajuns, nu chiar peste noapte, veritabile cladiri de locuinte cu toate utilitatile unor resedinte de lux.

 

Chiar daca nu dispun de panouri solare si solutii avansate de reciclare a apei folosite de ocupanti, toate cladirile prezentate dispun de iluminare naturala si utilitati prietenoase fata de mediul inconjurator.

 

 

 

1. MVRDV Gemini Residence, in Copenhaga (Danemarca)

 

siloz_copenhaga

Doua silozuri vechi din Havnestad, un nou district urban din Copenhaga, au fost transformate intr-un complex residential eco-friendly, dupa ce au incaput pe mainile arhitectilor la Jorgensen & Wolhfeldts. Noua cladire dispune de un lobby inalt cat toata constructia (42 de metri) si este acoperita cu un plafon de sticla ce permite iluminarea naturala a edificiului. In alta ordine de idei, 9.800 de metri patrati locuibili, plini cu terase si spatii generoase, completate de o priveliste inegalabila asupra capitalei daneze.

 

 

2. Monte Silo House din Woodland (Utah, SUA)

 

siloz_utah

Sau 1.800 de metri patrati de siloz ruginit, pentru cereale, care a fost transformat intr-o locuinta ecologica. Arhitectii care s-au ocupat de redesenarea imobilului au facut astfel incat camerele sa fie iluminate natural, iar reteaua electrica de la parter sa incalzeasca placut noua casa, in zilele de iarna.

 

 

3. Wheat Silo Apartments din Bunbury (Australia)

 

siloz_australia

De indata ce am vazut aceasta imagine, gandul m-a dus catre silozurile de langa Fetesti si Lehliu. Ei bine, acest siloz din partea vestica a Australiei a fost construit prin 1930, cu destinatia speciala ca depozit de grane. O mana de arhitecti destepti l-au reamenajat, de aceasta data sustenabil, sub forma unui complex rezidential de lux, cu toate facilitatile necesare unui trai civilizat dispuse pe fiecare dintre cele opt etaje ale cladirii.

 

4. Siloz transformat in castel (Canada)

 

siloz_castel

Pana sa zbori cu gandul la castelele europene scoase la vanzare pe milioane de euro, gandeste-te ca si un vechi siloz ar putea ‘imbraca’ formele unei vechi constructii medievale. Chiar si cu o amprenta sustenabila, daca ne uitam cu atentie la acest nou castel din Canada.

 

 

5. Abbey Road Farm Bed and Breakfast din Yamhill (Oregon, SUA)

 

siloz_oregon

Trei silozuri, o gradina verde in fata ograzii, cateva mese, scaune, un bar pe dinauntru si o prispa de dimensiuni generoase pe dinafara pot fi oricand transformate intr-un local cu specific rustic. In cazul de fata, american.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite