Toshiba Biblio Leaf – primul eReader din lume, care se incarca de la soare

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 26.01.2011   |   
0 comentarii

2011_01_26 Toshiba Biblio LeafUnii sunt pasionati de cartile lor, de cand se stiu. Altii au mostenit biblioteci intregi de volume care, desi trecute prin ani de uzura si praf, si-au pastrat intacta valoarea. Mai nou, insa, daca ai iPad, ai parte si de carte. De altfel, aplicatia eReader din tableta inteligenta fabricata de Apple a creat oportunitati interesante pe o piata in care, pana de curand, autorul, editura si coperta dictau prioritatea la raft.

 

Amazon, Barnes & Noble si, in Romania, Librarie.net si AdevarulShop.ro sunt doar cateva dintre librariile online care ofera spre vanzare carti electronice potrivite pentru o lectura in tihna, indiferent ca te afli acasa, ori in metrou. Totusi, pentru a te bucura de lectura unui ebook preferat, trebuie sa ai si suportul pe care sa-l citesti. Dupa iPad si aplicatia eReader aferenta, Toshiba face un pas important catre noua generatie de dispozitive electronice destinate pasionatilor de lectura.

 

Fara sa aiba pretentia de a reinventa roata, fabricantul nipon pregateste pentru acest an lansarea pe piata a lui Biblio Leaf, primul eReader cu alimentare solara, din lume. Daca o tableta eReader emite de 140 de ori mai putin dioxid de carbon decat un ziar, Toshiba Biblio Leaf va deveni prima tableta de lectura 100% nepoluanta, datorita minipanourilor fotovoltaice cu care a fost echipata.

 

Ca si detalii tehnice, Toshiba Biblio Leaf are o diagonala de aproximativ 15 centimetri, port 3G, precum si cip wi-fi integrat, pentru ca tu sa te poti conecta in orice moment cu mediul electronico-beletristic inconjurator. In plus, are o memorie de 2GB si, in cazul in care hardul din dotare nu-ti este de ajuns pentru pretioasa ta biblioteca virtuala, tableta are si port pentru carduri de memorie SD. In total, suficient pentru vreo 3.000 de volume pe care le citesti cu placere, oricand ai chef.

 

Acum urmeaza marea surpriza! Intrucat momentele tale de intimitate literara sunt extrem de pretioase, baietii de la Toshiba s-au gandit sa-ti faca o bucurie: au inserat in display o cerneala electronica (e-ink) care te ajuta sa citesti cu usurinta, fara sa-ti mai faci griji in legatura cu lumina, intemperiile sau alte particularitati ale mediului urban inconjurator. Fii pe faza, pentru ca te vom tine la curent cu lansarea lui Biblio Leaf si in Romania. Pana atunci, lectura placuta!

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite