Totul despre Quicar – programul de car-sharing pus la punct de Volkswagen, in Hanovra

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 16.05.2011   |   
0 comentarii

2011_05_16 VW Quicar_1Civilizatia in traficul rutier este un sport de anduranta. Se intampla in aproape orice oras din Romania. Si, cum tot ne place sa aruncam un ochi si peste gardul vecinilor, nu suntem o particularitate izolata. Interesant este ceea ce au de gand sa faca autoritatile, dar si participantii la trafic, in acest sens. Pana la solutie, modificarea o data la cativa ani a codului rutier starneste ecouri negative. Cand primariile iau atitudine in privinta amenajarii spatiului rutier, devine curios cine si cu ce bani face acele lucrari. Daca le face. Din toamna, la Hanovra, va functiona un nou serviciu de car-sharing implementat de Volkswagen. Iata un exemplu care merita atentie!

 

Botezata „Quicar – Share a Volkswagen” (trad: Quicar – Imparte un Volkswagen), aceasta platforma rutiera urmareste decongestionarea traficului din orasul german prin punerea la dispozitia doritorilor a unui parc auto format din 200 de modele Golf BlueMotion care vor fi gasite parcate in 50 de puncte speciale.

 

Cum functioneaza: daca ai nevoie de unul dintre aceste Golfuri, ti-l vei putea rezerva de pe Internet, in ziua si orarul stabilit de tine. Accesul in masina se face cu ajutorul unei cartele speciale care comunica direct cu un chip atasat permisului auto. Pleci dintr-o statie Quicar cu Volkswagenul rezervat doar daca introduci codul PIN care-ti este atribuit.

 

2011_05_16 VW Quicar_2

 

De asemenea, beneficiezi si de un card de memorie SD care, de indata ce l-ai inserat in portul special de pe bordul masinii, iti reda exact traseele tale obisnuite, fara sa mai fie nevoie sa le tastezi din nou pe GPS. In plus, stocheaza si muzica ta preferata, astfel incat calatoria sa fie cat mai placuta.

 

Hai sa vorbim putin si despre masina. Golful pus la bataie de VW este din gama BlueMotion cu motor TDI de 1.6 litri. Conform cifrelor oficiale Volkswagen, consuma aproximativ 3,8 l/100km si inregistreaza emisii de dioxid de carbon de 99 g/km. Reprezentantii Volkswagen au mai precizat faptul ca parcul auto Quicar va fi marit cu autoutilitara Caddy si noul VW Beetle.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite