poza1

Tramvaiul Imperio ar putea ajunge pe sinele din Arad, in septembrie

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 08.06.2012   |   
0 comentarii

Cinci tramvaie de ultima generatie vor fi ajunge, in perioada urmatoare, pe sinele urbane din Arad. Modelele Imperio sunt configurate in trei vagoane si au podea joasa. Primul tramvai Imperio ar putea intra in circulatie in luna septembrie a anului in curs. Pana in 2020, edilii din Arad vor sa achizitioneze in total 24 de exemplare.

Modelul este fabricat de Astra Vagoane Calatori Arad impreuna cu Siemens Romania si si se numara printre cele mai eficiente din lume, din punct de vedere energetic. Totodata, fiecare garnitura stocheaza energia electrica generata din forta de franare, astfel incat consumul de electricitate sa fie cat mai mic.

Pentru achizitia noilor mijloace de transport, primaria din Arad a contractat un credit de 20,4 milioane de euro de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Din acest imprumut, pe langa cumpararea tramvaielor, administratia locala creditata va moderniza infrastructura depoului principal si va implementa un sistem electronic de ticketing, pentru intreaga retea de mijloace de transport in comun.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite