qatar tram

Tramvaiul viitorului, din 2015, pe strazile din Doha

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 10.12.2012   |   
0 comentarii

Tramvaie ultra-moderne care circula fara captatori conectati la linii de tensiune si sisteme inteligente de masurare a consumului de electricitate si de apa. Iata ce vei putea vedea in Doha (Qatar), incepand din toamna lui 2015. Cele 19 garnituri, deja comandate la Doha, fac parte din seria de tramvaie Avenio si vor fi adaptate astfel incat sa circule eficient pe linia lunga de 11 kilometri si cu 25 de statii.

 

Asta inseamna ca fiecare tramvai Avenio va fi utilat cu baterii de ultima generatie, sisteme de aer conditionat performante,dar si o protectie solara pentru panourile fotovotaice de pe plafon, astfel incat componentele electrice sa nu fie afectate de canicula.

 

In privinta consumului de energie si apa, sistemul inteligent de masurare a volumului de resurse uzate face parte din proiectul de retea energetica inteligenta al Kahramaa (Qatar General Electricity & Water Corporation). Compania urmareste sa testeze mai multe cai de gestionare a cererii de electricitate, in perioadele cand sunt inregistrate varfuri de consum.

 

Astfel, din mai 2013 nu mai putin de 17.000 de sisteme de masurare a consumului de electricitate si apa vor fi instalate in Doha. La baza acestei retele sta sistemul de masurare a datelor de consum EnergyIP care proceseaza eficient volume foarte mari de date si le adapteaza pentru a fi analizate. Suplimentar, Siemens va livra si o retea de comunicatii broadband ultra-moderna.

 

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite