poza1

Transformatoare de inalta tensiune, racite cu ulei de floarea soarelui

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 25.06.2012   |   
0 comentarii

Te-ai gandit vreodata ca uleiul vegetal pe care il folosesti in bucatarie ar putea fi intrebuintat si altfel decat pentru deliciile prajite pe care iti place sa le servesti? In Columbia, acelasi ulei e utilizat, in cantitati mult mai mari, la racirea transformatoarelor electrice.

Motivul e lesne de inteles: spre deosebire de uleiurile minerale, cel vegetal e mai sigur, mai prietenos cu mediul inconjurator, necesita mai putine masuri de siguranta si se aprinde mult mai greu. In plus, e biodegradabil.

Transformatoarele fabricate de Siemens in Columbia sunt utilizate pentru a creste sau a micsora voltajul curentului electric alternativ, astfel incat sa poata fi transportat prin liniile de inalta tensiune. Practic, convertesc curentul generat de parcurile solare si eoliene astfel incat sa poata fi transferat in grila energetica locala sau nationala.

In locul uleiurilor din petrol si silicon, inginerii columbieni folosesc acum uleiuri din rapita, soia si floarea soarelui pentru racirea celor mai noi 30 de transformatoare fabricate.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite