Tratament prin PreOPlan. Programul care-i ajuta pe chirurgi sa-si planifice operatiile, fara dureri de cap!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 12.09.2011   |   
0 comentarii

preoplanFracturile osoase sunt socoteala serioasa pentru chirurgii romani. Si chiar pentru cei din vestul Europei, pana la urma! Motivul e lesne de inteles: tehnologia actuala ii permite unui chirurg fie sa-si planifice operatia mental in timp ce se uita la o radiografie a fracturii, fie sa deseneze direct pe radiografie modul cum urmeaza sa decurga tratamentul din bisturiu.

 

Chiar daca poate cantari din ochi care implant e mai bun pentru repararea osului fracturat, medicul chirurg devine neputincios atunci cand i se cere sa-si documenteze in amanunt etapele de pregatire pentru acea operatie.

 

 

Pentru ca astfel de situatii neplacute sa fie evitate cu maxim de profesionalism, a aparut PreOPlan. In esenta, este un software dezvoltat de Siemens Healthcare si Synthesis, care permite medicului sa-si traseze elegant, pe calculatorul de serviciu, planul de operatie inainte a intra in salonul de Chirurgie. In detaliu, chirurgul are posibilitatea sa vizualizeze prelucrari digitale ale radiografiilor, sa mareasca si sa segmenteze fractura osoasa direct pe ecran si, bineinteles, sa potriveasca implantul necesar dintr-o noua baza de date la care are acces.

 

Inca o veste interesanta e ca noul software chirurgical nu se limiteaza doar la operatii de rutina, ci ajuta si la tratarea unor malformatii precum osteotomia la genunchi.

 

Pentru prima data, prin PreOPlan, doctorul vizualizeaza instantaneu parametrii fracturii, precum: lungime, unghi de inclinare, marimea si materialul organic din compozitia acesteia. Toata operatiunea de planificare a operatiei prin PreOPlan dureaza numai cateva minute. Apoi, dupa ce a salvat documentul, poate realiza un raport medical amanuntit asupra operatiei, procedura obligatorie in tot mai multe spitale de renume, din lume.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite