Trei premii de eficienta energetica pentru un hotel romantic

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 26.12.2011   |   
0 comentarii

plus_energy_hotel_lvjlmUn hotel amplasat intr-o zona montana e departe de standardele unei constructii sustenabile, in privinta consumului de energie. Mai ales, pe timpul iernii. Paradoxal, Romantik Hotel din Samedan, Elvetia, nu doar ca are un consum de electricitate sub media hotelurilor montane in sezonul de ski.

 

A fost numit castigator a trei premii importante, in acest an: Swiss Solar Award 2011, Milestone 2011 Tourism Award si PlusEnergieBau Solar Award 2011 pentru imbunatatirile privind eficienta energetica.

 

Multi s-ar gandi ca probabil managementul Romantik Hotel de pe crestele Alpilor elvetieni ar fi redus drastic consumul de electricitate. Nimic mai gresit! In realitate administratorii hotelului au renovat un hotel vechi de 104 ani care se chema Berghotel, transformandu-l intr-un spatiu de cazare care produce mai multa energie decat pot consuma turistii cazati acolo. Cam cu 64% mai multa energie decat necesarul zilnic al hotelului.

 

Secretul investitiei in energia verde consta in regandirea completa a dependintelor termice in functie de necesitatile hotelului si, evident, tehnologia high-tech disponibila. In cazul de fata hotelul ‘sta’ pe 16 bucle geotermale care asigura incalzirea intregului complex hotelier, indiferent de anotimp.

 

Pentru asigurarea apei calde fara niciun fel de intreruperi, elvetienii au amenajat o suprafata de 60 de metri patrati cu panouri fotovoltaice. Suplimentar, pentru a elimina orice risc de intrerupere a caldurii din interiorul hotelului, a mai fost montat un sistem fotovoltaic lung de 228 de metri care, in orice moment, poate suplini functiile energetice ale instalatiilor descrise mai devreme.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite