Trenul Velaro D consuma echivalentul a 0.33 litri de comubustibil la suta de kilometri!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 06.10.2010   |   
2 comentarii

Siemens erhält Auftrag über 15 Hochgeschwindigkeitszüge für dieCea mai mare viteza care poate fi atinsa de un tren romanesc, pe caile ferate din Romania, este de 205 km/h. Se intampla doar daca locomotiva electrica, de altfel veche de peste 30 de ani, a fost reconditionata. Se intampla doar daca aceasta locomotiva tracteaza un singur vagon de calatori. Se intampla doar in poligonul special de incercari de la Faurei. Si doar pe vreme buna!

 

Ramanem pe peron, pentru urmatorul tren. De aceasta data, in versiunea high-tech. Se cheama Velaro D si atinge o viteza maxima de 320 km/h. Nu doar in poligoane de incercari, ci pe orice tip de cale ferata moderna. Si pe orice fel de vreme.

 

Prezentat in premiera chiar la sfarsitul lunii trecute la targul international InnoTrans 2010 organizat la Berlin, trenul de mare viteza Velaro D proaspat intrat in dotarea operatorului national german de cale ferata Deutsche Bahn va desfasura primele curse regulate de calatori chiar de la inceputul lui 2011. Conceput pentru segmentul premium al trenurilor de mare viteza destinate transportului de calatori, Velaro D reprezinta cea de-a patra generatie de trenuri Velaro din portofoliul Siemens.

 

Ce imbunatatiri are noua garnitura high-tech? In primul rand consuma mai putin. Zgomotul interior a fost drastic scurtat de decibeli pana la un nivel abia perceptibil. Pentru operatorul feroviar, cea mai binevenita modernizare se reflecta in costurile de intretinere, mult mai mici decat in cazul generatiilor precedente de trenuri Velaro.

 

Vorbeam mai devreme de consum mic. Cand spun mic, ma refer la echivalentul a unei cutii de Cola , la suta de kilometri: 0.33 litri de combustibil. Deutsche Bahn va primi 15 garnituri noi Velaro D pana in 2012. In prezent, trenurile Velaro opereaza in Spania, Germania si Rusia. In curand, Velaro D va deservi si rute din SUA. Iar in viitorul apropiat va inlocui cursele aeriene dintre Londra si Frankfurt (si retur), despre care am vorbit intr-un post anterior.

Comentarii

(GALERIE FOTO) Cum sa testezi un tren: 5 probe de foc « HitechPedia

[...] confortul si siguranta pasagerilor, precum si de starea tehnica a garniturii. De exemplu, pentru un tren de mare viteza din gama Velaro, care poate merge prin zonele aride ale Spaniei si Chinei si poate traversa Rusia in plina iarna, [...]

19.05.2011

Andreea Florea

Care au fost imbunatatirile aduse la acest tren, astfel incat sa se fie redus consumul la o asemenea valoare?

12.11.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite