Trenurile ghidate prin computer consuma cu 30% mai putina energie decat cele conduse de mecanici

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 02.09.2011   |   
0 comentarii

Sageata-albastraPeste 10.000 de kilometri de cale ferata si sute de trenuri reprezinta infrastructura CFR care acopera aproape toate localitatile din Romania. Conditiile de calatorie reprezinta un subiect aparte cu care deja suntem familiarizati. Totusi, toate trenurile sunt conectate la o platforma care le sincronizeaza automat.

 

Cea mai noua si mai performanta platforma de acest fel se numeste Automatic Train Operation si a fost creata de specialistii de la Siemens Mobility pentru a fluidiza traficul feroviar, cu o interventie minima a factorului uman.

 

Practic, fiecare tren din retea este condus prin computer. Astfel, garnitura opreste cu precizie in statii, calculeaza unghiurile curbelor, franeaza si accelereaza automat, utilizand cat mai putina energie. Testata deja in China, platforma inteligenta Automatic Train Operation a reusit economisirea a pana la 30% din energie, comparativ cu trenurile conduse direct de mecanici.

 

Asta nu e tot! Chiar daca are toate rutele din retea presetate, mecanicii de locomotiva pot interveni asupra Automatic Train Operation in caz de urgenta sau de suprasolicitare a garniturii. Dupa ce problema a fost depasita, trenul merge mai departe pe pilot automat.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite