poza1

TUNING INDUSTRIAL O noua turbina cu abur genereaza mai multa electricitate cu aceeasi cantitate de agent termic

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 12.09.2012   |   
1 comentarii

Generatoarele pe baza de biogaz, generatoarele mai mici pe baza de carbuni si parcurile solare sunt doar trei dintre tipurile de uzine pentru care turbinele cu aburi sunt o investitie necesara pentru asigurarea unui flux constant de electricitate.

Specialistii de la Siemens au tunat o turbina cu aburi SST-111 care functioneaza in mai multe trepte astfel incat sa ofere o performanta ridicata altor modele similare, dar avand in acelasi timp robustetea si flexibilitatea unei turbine intr-o singura treapta.

Upgrade-ul a pornit de la un design imbunatatit care creste eficienta turbinei cu pana la 2%. Pentru asta au fost luate in calcul mai multe concepte de turbine Siemens, dezvoltand astfel solutii individualizate pentru fiecare tip de uzina unde este folosita. Suplimentar, utilajul genereaza electricitate din deseurile termice si porneste in numai jumatate din timpul necesar unei turbine obisnuite.

Inclus in program Enhanced Platform Design, noul prototip SST-111 urmeaza sa fie folosit in constructia unor noi generatii de turbine cu capacitatea de la 15 la 250 de megawati.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite