Un filtru ecologic asigura cate 10.000 de litri de apa potabila zilnic, in zonele defavorizate de pe glob

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 14.11.2011   |   
0 comentarii

2011_11_13 SkyhidrantAi auzit vreodata de ‘safe water kiosk’? Este o toneta de unde cateva familii de kenyeni isi pot umple galetile cu apa filtrata, buna de baut. Fara posibilitatea de a-si asigura apa plata nici de la robinet si nici de pe rafturile magazinelor, singura lor sursa provine din apele curgatoare, pline de impuritati. Mai departe, diferenta dintre apa murdara si cea potabila e asigurata de Skyhidrants. Filtrul de apa functioneaza pe baza unor membrane speciale, fara consum de curent electric si fara chimicale.

 

Aceleasi Skyhidrants functioneaza cu succes si in mahalalele marginase din Jakarta (Indonezia), pentru 180 de familii nevoiase. Aceste cifre sunt, insa, mici daca le comparam cu numarul total de aproximativ 900 de milioane de oameni, pe glob, care in prezent nu au acces la apa potabila.

 

Fabricate in Australia de catre specialistii de la Siemens Water Technology, dispozitivele Skyhidrant sunt compuse din cate un cilindru care contine circa 10.000 de tuburi. Fiecare tub e lung de un metru si jumatate, diametrul de numai un milimetru si are peretii acoperiti cu membrane. Fiecare membrana cu rol de filtrare a apei are pori cu diametrul de o zecime de miime de milimetru. Suficient cat sa filtreze chiar si cele mai mici particule de impuritati din apa, indiferent ca e vorba de bacterii sau diverse alte materii.

 

Filtrul natural de mare precizie costa 3.500 de dolari si poate filtra pana la 10.000 de litri de apa pe zi. In zonele unde resursele locale permit, poate fi instalata si o versiune automata a lui Skyhidrant. Denumit AquaVendor, filtrul are un pret de achizitie de 7.000 de dolari, insa poate filtra 25.000 de litri de apa zilnic.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite