Un gest pentru o lume mai buna

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 14.12.2009   |   
0 comentarii

2009_12_14_Efectele_globalizarii_Un_gest_pentru_o_lume_mai_bunaCe poti face cu un singur gest? Poti transmite un salut. Poti aproba. Poti solicita un lucru. Ti-ai imaginat ca poti schimba canalul, la televizor, doar strangand pumnul? Sau ca poti stabili coordonatele unei noi afaceri, de la mii de kilometri distanta, doar prin miscarea unui deget?

 

In Minority Report, personajul interpretat de Tom Cruise putea depista criminali chiar inainte de momentul faptei incriminatoare, utilizand gesturi pentru a controla datele de pe panouri. Toti fanii de Nintendo Wii se pot juca la console proiectand gesturi, prin portul Bluetooth al consolei, direct in dinamica personajelor de pe ecran.

 

Putem largi sfera acestor aplicatii? Cu siguranta! Studentii Universitatii de Stiinte Aplicate St. Polten (Austria) au dus mai departe aplicatiile Wii, facand posibile comenzi ale continutului proiectelor desfasurate prin comenzi de la distanta, prin intermediul Wii Whiteboard, direct de la panou.

 

Microsoft Surface a dezvoltat o astfel de platforma dedicata mediilor de afaceri. Practic, mai multi oameni pot opera un PC dand comenzile pe un touchscreen de 30 de inci. Aceasta aplicatie a fost dedicata specialistilor in vanzari. Astfel, ei pot comunica si coordona comenzi efectuate din diverse locatii de pe glob, fara a fi necesara deplasarea agentului de vanzari in acele zona. Pentru clientii particulari, aplicatia va fi lansata pe piata chiar in 2010!

 

Home Entertainment la o simpla miscare de deget? Nimic mai simplu pentru Toshiba! Compania nipona dezvolta in prezent un prototip de televizor care functioneaza fara telecomanda. Nu te nevoie sa te ridici din fotoliu. O camera incorporata in televizor iti preia gesturile. Daca strangi pumnul, pe ecran apare un cursor. Daca tii palma deschisa spre ecran, poti opri difuzarea unui videoclip. Totul e conceput astfel incat sa nu necesite un efort fizic din partea ta. Decat pentru popcorn, bere sau pizza.

 

Sau poate ca nici pentru ele nu va trebui sa te deranjezi prea tare. Siemens cerceteaza deja posibilitati de aplicare a comenzilor prin gesturi, in viata de zi cu zi. Imagineaza-ti ca locuinta ta poate deveni un veritabil Smart Home, unde toate utilitatile pot fi comandate exclusiv prin gesturi.

 

Totusi, dezvoltarea unor astfel de aplicatii vor acoperi goluri existente in domenii precum cel financiar si in medicina. Gandeste-te ca un pacient poate fi operat de la distanta, printr-un panou controlat prin gesturi. Tu poti beneficia de consultatii medicale, oricand ai nevoie, efectuate de doctorul tau, oriunde pe glob. Iar o persoana cu dizabilitati se poate astfel bucura de noi forme ale libertatii de miscare!

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite