Un nou Dot pe scannerele Magnetom. Punct si de la capat!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 12.12.2011   |   
0 comentarii

dotIn cazul unei masini, un motor puternic si eficient te poate scoate din situatiile neplacute mai repede decat unul de capacitate mai mica si, evident, mai ieftin. Cam asa stau lucrurile si cu soft-urile destinate utilajelor pentru imagistica medicala avansata.

 

Ca manager de spital poti cumpara mai multe aparate ieftine a caror intretinere sa te coste bugete exorbitante. Sau poti investi in unul-doua dispozitive de ultima ora, mult mai usor de intretinut si care beneficiaza de cele mai noi solutii IT medicale.

 

Cam asa a aparut Dot, noul software dezvoltat de tehnicienii de la Siemens Healthcare, adaptat pentru seria de scannere Magnetom, cu rezonanta magnetica. De ce a fost necesara aparitia noului ‘semn de punctuatie’ high-tech din imagistica medicala? In primul rand pentru ca, pe langa functiile deja standard de transmitere a imaginilor preluate de pe pacienti, direct pe sectiile de profil, Dot (apropo, vine de la Day optimizing throughput) personalizeaza la maxim fiecare scanare efectuata.

 

In alta ordine de idei, cu o simpla imagine asupra cutiei toracice a pacientului, functiile presetate ale lui Dot fac posibila codificarea cromatica a suprafetelor tumorale si a zonelor suspecte din interiorul corpului supus investigatiei, un sistem inovator de ghidare a specialistilor prin meniu, precum si un regim de lucru automat.

 

Acesta, pe langa timpul castigat, afiseaza pe PC-ul medicului dintr-un anume departament marcaje vizuale privitoare la anumite probleme de sanatate ale pacientului. Mai pe scurt, face posibila o pre-diagnosticare bazata exclusiv pe imaginea ’fotografiata’ de un dispozitiv Magnetom.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite