Un nou standard de performanta pentru centralele eoliene de categoria grea

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 13.02.2012   |   
0 comentarii

6mwRentabilitatea unui parc eolian poate fi inteleasa sub forma unei scheme simple, in esenta. Cu cat randamentul centralelor eoliene este mai mare, cu atat ponderea din grila energetica a unei tari este mai mare. Un randament ridicat poate insemna mai multe unitati amplasate pe o suprafata, astfel incat sa poata fi livrata, cu consecventa, o anumita cantitate de energie regenerabila. Insa cu cat numarul centralelor este mai mare, cu atat cheltuielile de mentenanta sunt mai costisitoare.

 

 

O alternativa, de aceasta data mai eficienta, consta in punerea in functiune a unui numar mai mic de unitati eoliene, dar cu o capacitate de productie ridicata. Specialistii de la Siemens Energy au inteles acest amanunt important si au lansat o turbina offshore cu capacitatea de 6MW.

 

 

Testate vreme de sapte luni intr-un parc eolian offshore din Danemarca, turbinele eoliene Siemens SWT-6.0-120, au palele de 58 metri lungime, de altfel cele mai mari din lume. Designul preluat dupa tehnologia Siemens Quantum Blade asigura capacitate foarte mare de productie, la o greutate mica pentru aceasta clasa: 350 de tone, cu tot cu nacela.

 

 

In plus, sistemul direct-drive asigura o functionare continua, fara interventii de mentenanta atat de frecvente ca in cazul altor turbine de aceeasi putere. Si fiindca tot vorbim despre intretinerea centralei, nacela are chiar si un spatiu special amenajat unde specialistii pot fi coborati direct din elicopter pentru a avea acces la tabloul de comanda.

 

 

In urmatorii doi ani, compania va instala 50 de turbine eoliene Siemens SWT-6.0-120 in parcuri offshore din Germania, Danemarca, Olanda si Marea Britanie.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite