Un vis numit Velaro

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 21.12.2010   |   
1 comentarii

2010_12_21 VelaroCica badea Gheorghe era in compartimentul unui tren, impreuna cu un arab. Arabul scoate o rosie. Gheorghe il intreaba: ”ce-i aia?”. Arabul ii raspunde ca este o rosie. Badea Gheorghe: ”La noi sunt de 10 ori mai mari”. Apoi arabul scoate un castravete. Hop si badea Gheorghe cu intrebarea: ”ce-i aia?”. Arabul ii raspunde ca este un castravete. Badea Gheorghe: ”La noi sunt de 10 ori mai mari”. Enervat, arabul scoate un pepene. Badea Gheorghe, evident, sare cu intrebarea: ”ce-i aia?”. Iar arabul ii raspunde: ”un bob de mazare”!

 

Trecand peste nota amuzanta a bancului de mai sus, realitatea cotidiana ne arata tot mai des un joc de-a rasu’-plansu’ in ceea ce priveste deplasarile noastre de vacanta. Vrei sa pleci la munte? Daca nu te tine masina, iar alta alternativa nici ca gasesti, atunci iti faci rezervare la tren si te pregatesti cu rabdare. Pentru ca la noi, aglomeratia dintr-un tren de munte este de 10 ori mai mare decat la altii. Intarzierea in caz de vreme nefavorabila este si ea tot de 10 ori mai mare decat in alte locuri. Si, evident, starea vagoanelor CFR reconditionate si para-reconditionate, este de 10 ori mai deplorabila decat in orice alta tara a Uniunii Europene.

 

Pana sa vedem bobul de mazare din ochiul nostru, Siemens Mobility a dotat seria de trenuri Velaro pentru toti cei care s-au saturat sa astepte. Pentru toti cei care stiu cat de mult conteaza punctualitatea, indiferent de cat de departe esti nevoit sa ajungi. Pentru toti badea Gheorghe din lume. Si, de ce nu, pentru neprevazut.

 

Desenat de Pininfarina, trenul Velaro te duce ca vantul si ca gandul de repede, acolo unde esti asteptat. Ca vantul pentru ca Velaro are caroserie gandita aerodinamic si in locul unei locomotive are motoare electrice pe fiecare set de roti. Din acest punct de vedere, spatiul interior dedicat pasagerilor este mult mai generos decat in alte garnituri. Ca tot vorbim de motoare, iata si caii putere: 11.000 la numar. Sau 8.000 kw, pentru cunoscatori. De altfel, o treime din toata aceasta energie este recuperata din franare. Iar pentru a incetini de la 350 km/h, sunt necesare frane serioase!

 

Cum spuneam mai devreme, Velaro te duce si ca gandul. Sau cu gandul ca atunci cand calatoresti in cele mai bune conditii, esti mai putin stresat. Traiesti mai mult. Protejezi mediul inconjurator. Esti mai fericit. Modern, rapid si ecologic, Velaro poate schimba mentalitati. Mai mici sau, in unele cazuri, de 10 ori mai mari!

Comentarii

Tweets that mention Un vis numit Velaro « HitechPedia -- Topsy.com

[...] This post was mentioned on Twitter by HitechPedia. HitechPedia said: Un vis numit Velaro – http://www.hitechpedia.ro/un-vis-numit-velaro/2012.html [...]

21.12.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite