osram_ostar_projection_cube

Unda verde pentru display-uri LED cu adevarat luminoase

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 01.10.2012   |   
0 comentarii

In spatele pixelilor si zecilor de milioane de culori de pe display-ul smartphone-ului tau sunt LED-uri rosii, verzi si albastre, exact ca la televizor. Deosebirea consta in marimea lor extrem de mica raportata la performantele pe care le inregistreaza.

Daca LED-uri cu lumina rosie si albastra, de inalta performanta, sunt de mai multa vreme disponibile pe piata, OSRAM a lansat de curand cele mai puternice LED-uri de culoare verde din lume, care dezvolta 110 lumeni pe watt de energie consumata.

Altfel spus, un smartphone prevazut cu LED Ostar Projection Cube de la OSRAM poate afisa o imagine la intensitatea de 25 de lumeni, in loc de 13 lumeni cat au in prezent telefoanele obisnuite. Pentru a compensa lipsa de putere, majoritatea producatorior de dispozitive mobile folosesc doua LED-uri cu lumina verde, insa aceasta solutie este de cele mai multe ori dificil de implementat din cauza spatiului disponibil extrem de mic din telefoanele mobile si camerele foto. Inginerii de la Osram Opto Semiconductors au folosit cele mai noi tehnologii de producere a cipurilor, pentru a dezvolta cipuri verzi de inalta performanta.

Cipul propus de Osram are dimensiunile de 4×4 milimetri si a fost conceput astfel incat sa genereze cat mai multa lumina cu putinta. Totodata acest LED poate fi folosit fara lentile, ceea ce face ca sistemele optice externe sa poata fi montate foarte aproape de modul, cu pierderi minime de lumina.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite