poza1

Urmareste LIVE zborul primului avion 100% electric care face inconjurul lumii!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 13.06.2012   |   
0 comentarii

Avionul experimental 100% electric care face ocolul lumii se afla acum deasupra desertului marocan, la o altitudine de 8.600 de metri. Aeronava cu patru motoare electrice, 12.000 de celule fotovoltaice si o anvergura a aripilor similara cu cea a unui avion de pasageri obisnuit a decolat azi dimineata de la Rabat, spre sudul Marocului, la Ouarzazate.

Aceasta portiune din traseul Solar Impulse este una dintre cele mai dificile, din cauza curentilor termici, a vitezei vantului si a furtunilor care pot aparea oricand deasupra desertului.

Echipajul elvetian care piloteaza avionul eco-friendly a ales un itinerariu pe deasupra coastei marocane, pe langa muntii Atlas. Din cauza vremii imprevizibile, pilotii au fost obligati sa se intoarca la Rabat. Viteza de croaziera a aparatului este de aproximativ 30 km/h, cu un consum mediul al motoarelor de 20% din capacitatea generatoarelor fotovoltaice.

Avionul electric Solar Impulse detine in prezent recordul mondial pentru cel mai lung zbor al unei aeronave 100% electrice, cu 26 de ore, 10 minute si 19 secunde deasupra Elvetiei. Totodata, mai detine si un record de altitudine, la aceeasi categorie de aeronave: 9.235 de metri.

Click aici sa vezi live zborul aeronavei Solar Impuse!

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite