UX:3 – cel mai mic si mai performant chip LED de pe piata

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 22.11.2010   |   
0 comentarii

Der starke LED-Blitz fürs Handy - Oslux jetzt mit UX:3-ChiptechnMajoritatea prietenilor mei folosesc iPhone. Altii au fost cuceriti de versatilitatea si look-ul noului Samsung Galaxy. Personal imi plac butoanele si smartphone-urile cu tastatura qwerty la vedere. Asa ca m-am facut frate cu Blackberry pana apare si altceva pe piata. Pana una-alta, tuturor ne place sa facem poze cu telefonul. E la indemana, e rapid, putem trimite prietenilor imediat si lista de motive poate continua fara intrerupere. Totusi, in acest registru apare si o problema: cand faci fotografii cu telefonul, iar conditiile de luminozitate sunt nesatisfacatoare, flash-ul de la smartphone lumineaza subiectul/subiectii pozei, lasand colturile inchise. Sau negre, de-a dreptul. Si atunci tot talentul tau in instantanee fotografice, s-a dus pe apa sambetei!

 

Inginerii de la Osram Opto Semiconductors au iesit la rampa cu o solutie care poate rezolva aceasta problema. E vorba despre un chip LED suficient de mic astfel incat sa poata fi incorporat in telefoane mobile, proiectoare de mici dimensiuni, faruri auto si alte dispozitive de acest gen. Secretul acestui chip botezat UX:3 consta intr-o pozitionare noua a componentelor, care constau intr-un filament si doua pelicule semiconductoare.

 

Aceasta pozitionare ii cofera lui UX:3 o putere de 150 de lumeni, cu 50 mai mult decat actualele chip-uri LED de pe piata. Mai e ceva: daca este inclus in aparatul foto al unui telefon mobil, UX:3 poate lumina pe o diagonala de 90cm, in conditiile in care obiectivul aparatului se afla la aproximativ un metru de subiect. Ceea ce inseamna ca fotografia realizata e mai clara, iar colturile intunecate despre care vorbeam mai devreme sunt un detaliu care va tine doar de domeniul trecutului.

 

Marind aria de utilitati pentru chip-ul LED UX:3 de la divertisment si accesibilitate pentru telefoane mobile, lucrurile devin si mai interesante. Sa ne gandim bunaoara la sistemele de semnalizare luminoasa a masinilor. Sau aplicatiile medicale care necesita o buna iluminare a unei anumite suprafete. De asemenea, iluminatul public stradal ar putea beneficia de aceasta imbunatatire, avand in vedere ca tot mai multe adminstratii locale din Europa inlocuiesc vechile becuri din felinare cu LED-uri.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite