Velve – Primul trike electric propus de Peugeot

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 28.09.2011   |   
0 comentarii

peugeot_velv_wxoobReteta auto pentru eco-automobilisti boemi: se ia un trike de lungime nici prea mare, nici prea mica si i se adauga o caroserie. I se monteaza o pereche de usi. Ba nu! De aripi, tip fluture. Asa, in stilul unui Mercedes-Benz SLS AMG. I se adauga un motor electric de 20W si se presareaza cu kilometri multi prin oras, dupa timp gust. Apoi, preparatul automobilistic e denumit, futurist, Velve. Peugeot Velve.

 

Iata solutia-minune pe care Agentia de Mediu a Frantei si Agentia Franceza de Management Energetic (ADEME) au gasit-o spre a rezolva problemele din traficul parizian. Atat cele aglomeratie, cat si cele ecologice.

Construit deocamdata sub forma unui prototip functional, trufandaua de sosea realizata in numele Peugeot dispune de o baterie Li-Ion cu capacitate de 8,5 KWH. Performanta maxima consta intr-un sprint continuu pana la 110 km/h si o autonomie de 100 de kilometri. Sau cat sa te plimbi vreo doua-trei zile prin oras si apoi sa-ti bagi Velve-ul din nou in priza.

 

Noi, insa, am remarcat un alt amanunt. Scuterul electric cu trei roti si un volan are o raza de intoarcere de 7,2 metri si este destinat unei singure persoane. Ceea ce, in contextul urban actual din marile orase europene, ne motiveaza sa consideram acest act de curaj conceptual automobilistic, drept inceputul unei ere a monoposturilor dedicate drumurilor publice.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite