Verde la Formula 1. Din 2014!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 22.07.2011   |   
0 comentarii

formula 1Dupa micsorarea capacitatii clinidrice si a aripilor, plus cateva modificari tehnice si, in mod evident, estetice, bosii din Marele Circ au decis, in premiera, reigienizarea celui mai popular sport cu motor din lume, cu o aplecare evidenta catre protectia mediului inconjurator.

 

Asadar Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a emis un nou set de reguli tehnice care vor intra in vigoare abia peste doua sezoane, in 2014.

 

In ce consta de fapt noua tehnica din motorsportul suprem? In primul rand, e vorba despre o inverzire la propriu a monoposturilor, precum si a procedurilor de la boxele fiecarei echipe de Formula 1. Vorbim despre economia de combustibil, marirea aportului electric in blocul motor al bolizilor si, inevitabil, noi restrictii pe circuit pe care cele 12 echipe candidate la titlul suprem vor fi obligate sa le respecte cu sfintenie.

 

Astfel, din 2014, motoarele V8 din prezent vor fi inlocuite cu turbopropulsoare de maxim 1.6 litri si sase cilindri, evident mai eco-friendly. De fiecare data cand opresc in zona boxelor, pilotii vor fi nevoiti sa comute pe noile motoare electrice si sa se descurce cu combustibilul pe care il au in rezervor; realimentarea nu va mai fi deloc permisa.

 

Intr-unul dintre posturile anterioare de pe Hitechpedia.ro am detaliat despre sistemele de recuperare a energiei la franare – KERS. Acestea vor fi si ele limitate la doar 120 kW. Totusi, cu posibilitatea de a recupera energie si din noxele de esapament rezultate de pe urma tururilor de circuit.

 

Un alt aspect care cu siguranta va da dureri de cap inginerilor din Formula 1 consta in eliminarea dispozitivelor externe de pornire a motorului. Cu alte cuvinte, pilotul va trebui sa isi porneasca de unul singur monopostul, la fel ca in masinile obisnuite.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite