Verdict EIU: Bucurestenii consuma apa irational!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 07.12.2009   |   
8 comentarii

2009_12_07_Orasul_inteligent_Verdict_EIU_Bucurestenii_consuma_apa_irationalFie ca ne place sau nu, locuitorii Capitalei folosesc mai multa apa decat au nevoie. Potrivit Indexului Verde al Oraselor din Europa realizat de Economist Intelligence Unit (EIU) – divizia de analiza a grupului The Economist, Bucuresti se afla pe locul 28 din totalul de 30 de capitale europene incluse in Index, cu privire la consumul de apa.

 

Aceasta pozitionare este rezultatul mai multor factori luati in considerare de catre autorii Indexului Verde. Dintre acesti factori, cei mai importanti sunt: cresterea vertiginoasa a consumului casnic de apa in ultimul deceniu si pierderile foarte mari de apa din cauza sistemului de distributie. Conform studiului, aceste pierderi sunt echivalente cu 50% din cantitatea de apa distribuita in Capitala.

 

Pana in acest moment exista un proiect de reabilitare a platformei de tratare a apei menajere din Bucuresti. Acest proiect include si reducerea nivelului de poluare a Dunarii, reprezentand astfel cel mai important demers pentru protejarea mediului inconjurator, desfasurat in Romania.

 

Indexul Verde al Oraselor din Europa este primul studiu de acest gen realizat de Economist Intelligence Unit si ofera un clasament al celor mai importante 30 de capitale europene, printr-un sistem independent ce centralizare a datelor.

 

Dr. Paul Kielstra, unul dintre autorii Indexului Verde al Oraselor din Europa, indica in cadrul unui interviu in exclusivitate pentru HITECHPEDIA.RO faptul ca acest studiu reprezinta o corelare intre bunastarea financiara si performantele proiectelor de protectie a mediului. Astfel, administratiile celor 30 de orase incluse in Indexul Verde al Oraselor din Europa au posibilitatea de a analiza politicile de mediu care pot contribui la economii financiare substantiale si, implicit, pot atrage noi investitii.

Comentarii

Andrizes

@Miato: un pahar apa rece?

15.02.2010

Miato

Im depressed…
Miato

12.02.2010

uberVU - social comments

Social comments and analytics for this post…

This post was mentioned on Twitter by andrizes: ATENTIE LA APOMETRE!!!

http://www.hitechpedia.ro/verdict-eiu-bucurestenii-consuma-apa-irational/428.html

2.02.2010

alex

sorry, comentariul era in alta parte. puteti sa stergeti comurile mele de pe articolul asta, n-au legatura

10.12.2009

alex

am postat un comm aici, puteti sa-mi spuneti unde este?

10.12.2009

RaduM

Cu tot respectul, dar mai mult comentam decat sa facem ceva in aceasta privinta nu este asa razvanbb? Sa protestezi este ieftin ca doar e criza. Nu ma intelege gresit (se putea un titlu mai bun), dar se pare ca toata lumea pierde din vedere faptul ca orasul acesta este pe locul 28 din 30 … Cuvintele sunt de prisos

9.12.2009

Hitechpedia

Va multumim frumos pentru sesizare! Asa cum reiese si din link-ul recomandat de dumneavoastra, explicatia adjectivului ‘irational’ nu are o intrebuintare exclusiv matematica. In plus, sunt foarte multi bucuresteni care utilizeaza mult mai multa apa decat au nevoie, fara sa se gandeasca deloc la consecintele unui consum exagerat.

8.12.2009

razvanbb

http://dexonline.ro/search.php?cuv=irational

Inteleg ca este problema retelei de distrbutie, nu neaparat faptul ca eu consum “irational” apa.

Nu va suparati pe mine dar titlul acestui articol transmite un mesaj gresit si “irational”…

8.12.2009

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite