Casa VELUXPiscina, semineu, living si efectele de interior cu spoturi luminoase ajung, incet, incet, sa fie de domeniul trecutului. Curatenia generala care prefigureaza deja casa viitorului pune soarele intr-o lumina noua: solutie de iluminare naturala a interiorului, sursa de ventilatie si sursa de energie. Cu alte cuvinte, casa viitorului pune soarele in priza fara sa compromita nivelul de confort resimtit de habitantii ei.

 

Una peste alta, constructia prefigurata de catre danezii de la Velux n-are fundatie, e complet debransata de la reteaua nationala de electricitate si isi poate asigura autonomia energetica necesara celor care o ocupa. Deja construita si amenajata cu toate cele necesare, cladirea eco-friendly a fost amplasata in orasul francez La Rochelle.

Peretii exteriori sunt montati oblic, astfel incat sa permita o cat mai buna ventilare si iluminare naturala a interiorului. Acoperisul care practic inveleste casa propriu-zisa este acoperit cu panouri fotovoltaice. Acestea asigura electricitatea pentru dispozitivele din interior, dar incalzeste si apa utilizata de ocupanti.

 

In acest fel casa propusa de Velux nu elimina nici macar un gram de dioxid de carbon in aer si nici alte gaze care ar putea periclita mediul inconjurator. Ca orice proiect avangardist, o astfel de casa costa suficient de mult incat sa te gandesti de doua ori inainte de a te hotari sa te muti intr-o asemenea resedinta. Diferenta consta in faptul ca, spre deosebire de vilele din zonele rezidentiale ale Bucurestiului, constructia ecologica a danezilor nu se invarte dupa soare. In schimb, soarele se va invarti cu siguranta dupa ea!

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite