Vezi cum arata primele celule fotovoltaice negre din lume

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 10.04.2012   |   
0 comentarii

celule fotovoltaice negreSunt diamante negre, black dress, de ce n-ar fi si celule fotovoltaice de culoarea abanosului? Oamenii de stiinta de la Natcore Tech au prezentat zilele trecute primele celule solare negre din lume.

 

Chiar daca neobisnuita aparitie vine de peste Atlantic, creatorii noilor subansambluri fotovoltaice sustin ca aceste noi celule absorb lumina solara in proportie de 99,7%, restul de 0.3% din lumina fiind reflectata spre exterior.

 

Cu alta cuvinte, ponderea de energie solara convertita in electricitate creste semnificativ. De vina este, de fapt, o placheta neagra din siliciu, cu reale proprietati antireflective. Mai mult, americanii de la Natcore Tech insista asupra faptului ca panourile lor fotovoltaice negre au un randament mult mai mare in zilele noroase fata de cele existente deja pe piata, fara sa ofere insa si cifre care sa sustina acest lucru.

 

De apreciat este insa ambitia lor de a aduce in energia solara noi standarde tehnice. Insa pana la a le impune la nivel global, e necesar sa le ajusteze pretul astfel incat sa fie si accesibile. Ceea ce va mai dura, probabil, cativa ani buni.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite