Vezi cum arata primul KTM electric!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 15.08.2011   |   
0 comentarii

KTMExista fabricanti din industria auto care, in principiu, n-ar avea ce cauta in productia de masini de oras. Si, cu atat mai putin, ecologice. Ambitie sau nu, unele branduri au derivat linii de productie pentru astfel de modele, in ciuda renumelui dobandit de-a lungul timpului. De pilda, inainte de criza financiara nu te-ai fi asteptat de la britanicii de la Aston Martin sa apara pe piata cu o micromasina de oras. Si totusi, exista. Se cheama Cygnet. Gordon Murray, legenda vie din spatele lui McLaren F1, a propus si el un model de masinuta electrica, ce-i drept – prototip, botezata T27.

 

Una peste alta, de anul acesta urmeaza sa debuteze si austriecii de la KTM pe acest segment. De la motociclete de viteza si cross, iata-i pe creatorii furiilor portocalii testand pentru Salonul Auto de la Frankfurt modelul E3W, un concept electric destinat exclusiv transportului urban.

 

Prezentat deja cu succes in fata autoritatilor germane, E3W se promoveaza cu o greutate mica, de 500 kg si un motor electric de 15KW, care ii asigura o viteza in limite legale si o autonomie de 100 km. Ca si linii de design, austriecii s-au orientat catre elemente sport: vezi fotoliile inalte, din piele Alcantara si portierele similar celor de pe Lamborghini Murcielago.

 

Ca si pret, oficialii KTM au anuntat pentru nano-citadina electrica un barem intre 7.000 si 10.000 de dolari. Totusi ar fi intelept sa mai asteptam si o adaptare a modelului mai aproape de o eventuala productie in serie, care a fost anuntata pentru anul 2013.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite