poza1

Vezi de ce avem nevoie sa reciclam motoarele electrice

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 12.01.2012   |   
0 comentarii

Peste cativa ani, va veni o vreme cand masinile electrice de astazi vor lasa loc in trafic modelelor de maine. Mai performante, mai fiabile, mai prietenoase fata de mediul inconjurator si, bineinteles, mai atractive. Insa ce se intampla cu versiunile vechi, dupa ce ofertele eco-friendly din viitoarele programe de tip ‘rabla’ iti vor starni interesul?

Afla ca, in timp ce tu citesti aceste randuri, un consortiu de jucatori industriali important din Uniunea Europeana lucreaza deja la o solutie pentru reciclarea motoarelor electrice.

Grupul din care face parte si Siemens vizeaza in mod special izolarea magnetilor permanenti din componenta acestor propulsoare auto ecologice, magneti ce contin o concentratie importanta de metale rare necesare fabricarii a noi motoare pentru masinile electrice si cele hibrid.

Mai exact, magnetii permanenti folositi pentru constructia de motoare usoare au in component lor circa 30% de metale rare. Iar cererea pentru acestor metale in industria auto va creste, in anii urmatori, direct proportional cu productia de automobile ecologice.

Primele rezultate ale acestui program vor fi facute publice in 2014. Parteneriatul MORE (de la MOtor REcycling) este finantat de Ministerul Federal al Educatiei si Cercetarii din Germania (BMBF) si este concentrat pe toate legaturile implicate in productia automobilelor eco-friendly, de la design la fabricarea motoarelor care pot fi reutilizate in constructia vehiculelor.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite