Vezi de ce Renault Kangoo Z.E. a castigat titlul ‘Van of the Year 2012’

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 29.11.2011   |   
0 comentarii

kangoo zeModelul celor de la Renault care va intra, de anul viitor, in dotarea postei franceze, este primul vehicul electric care castiga distinctia ‘Van of the Year’, din acest an. Renault Kangoo Z.E. a surclasat astfel autoutilitare care functioneaza cu combustibili fosili, precum Iveco Daily, Volkswagen Caddy si Fiat Ducato.

 

Premiul, votat de un juriu format din 22 de jurnalisti specializati in domeniul auto, a fost acordat pentru performantele ecologice, precum si pentru caracterul practic al furgonetei electrice construite de Renault.

 

Fabricantul francez a dat lovitura in acest an cu Kangoo, dupa ce l-a dotat cu un motor electric ce poate fi alimentat de la o sursa obisnuita, de 220 de volti. Pentru a nu sacrifica din capacitatea de incarcare de 3,5 metri cubi (sau 650 de kilograme), constructorul a montat pachetul de baterii Li-Ion sub punte. Acestea asigura autoutilitarei premiate o autonomie de 160 de kilometri.

 

Pentru cei care nu stiau inca, initialele Z.E. din denumirea Kangoo-ului castigator al titlului ‘Van of the Year 2012’, provin de la ‘Zero Emissions’, program cu care Renault s-a lansat pe piata vehiculelor comerciale 100% electrice. Kangoo este, practic, cel de-al doilea model pregatit de constructorii din Hexagon, dupa limuzina Fluence EV lansata anul trecut.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite