poza1

Vezi din ce este fabricat primul material plastic 100% ecologic din lume

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 04.05.2012   |   
0 comentarii

E nevoie de 400 de ani pentru ca o punga de plastic sa se descompuna. De-asta gasesti prin fiecare supermarket de la noi pungi biodegradabile. Tot din plastic. Si, bineinteles, tot fabricate din derivati petrolieri. Vestea buna e ca acest material va intra, curand, in istorie. Si asta fiindca va fi inlocuit de primul material plastic obtinut ecologic.

Materialele plastice isi trag originile cam de pe la sfarsitul secolului al XIX-lea. Si tot de-atunci polueaza masiv mediul incojurator. Iata ca acum, dupa mai bine de un deceniu de cand am pasit in secolul al XXI-lea, putem sa producem si plastic ecologic.

Noul material plastic fabricat de Siemens in parteneriat cu BASF, Universitatea Tehnica din Munchen, Universitatea din Hamburg si Ministerul Cercetarii din Germania, e fabricat din dioxidul de carbon extras din gazele de esapament.

Totusi cea mai mare descoperire in aceasta inventie e faptul ca noul polimer este mai verde decat plasticul obisnuit, desi cele doua materiale au proprietati fizice similare. Astfel, acesta contine poli-hidroxibutirat (PHB), o substanta obtinuta din ulei de palmier si amidon, la care se adauga carbonat de polipropilena ce contine dioxidul de carbon extras din gazele de esapament, in proportie de 43%.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite