poza1

VIDEO Cum functioneaza prima turbina eoliana portabila, pentru camping

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 17.02.2012   |   
0 comentarii

Ca tot suntem la inceput de weekend, iar zapada e numai buna pentru o evadare pe snowboard, cum iti surade ideea sa te desprinzi de agitatia urbana, undeva, in creierii muntilor, doar cu persoana draga alaturi si cu cortul in spinare?

Creativii de la Frog Design, o companie din San Francisco, au lansat de curand un dispozitiv menit sa adauge un plus de confort escapadelor tale montane. Cu alte cuvinte, e vorba despre o centrala eoliana portabila, capabila sa-ti alimenteze orice dispozitiv electric ai la tine, de la telefoane mobile la mini-frigidere si gratare de camping.

Pe timp senin si cu vant molatic, Revolver poate produce 35 de wati numai din cateva adieri. Pe vreme cu vant mai puternic, designerii spun ca ai tot confortul electric de acasa, chiar la tine in cort, fara sa afectezi cu ceva mediul inconjurator.

Revolver se diferentiaza radical de designul actual al celor mai multe turbine eoliene. In locul palelor conventionale, dispozitivul are sapte brate dispuse vertical si orientate partial catre exterior. In conditii de vant, acestea se rotesc in jurul axului central, generand electricitate.

Singura problema reala e faptul ca Revolver nu vine la pachet cu un set de baterii in care sa poti stoca energia verde rezultata. Totusi, dispozitivul are toate sansele sa trezeasca interesul mai multor fabricanti de gadgeturi eco-friendly, care ar putea veni cu solutii smart pentru acest mic impediment.

Click aici sa vezi VIDEO!

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite