(VIDEO) Cum sa recreezi un camp cu verdeata in mijlocul Londrei

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 11.05.2011   |   
0 comentarii

2011_05_11 Preeria urbanaCe e urban, verde si sta bine in vitrina? Daca nu te-ai prins, poti gasi cel mai bun indiciu in centrul Capitalei britanice. Imbinand conceptul tot mai popular de window shopping cu un dram de constiinta eco-urbana, proprietarul unui magazin londonez si-a scos toate exponatele din vitrina exterioara, inlocuindu-le cu 1.000 de metri patrati de preerie virtual. Si interactiva!

 

Da, ai citit bine. De fapt, preeria din vitrina acestui magazin de pe Wardour Street este alcatuita dintr-un rand de iarba inalta, in prim-plan, in spatele careia au fost montate patru ecrane LCD care infatiseaza preeria virtuala, la fel de verde ca si cea simbolica, naturala.

 

Ideea care a stat la baza acestei eco-vitrine, nominalizata anul trecut la London Festival of Architecture a fost ca natura reprezinta o sursa de deconectare pentru oameni, aceasta putand fi recreata si in marile aglomerari urbane.

 

Acum sa revenim la interactivitate. Utilizand o suita de senzori optici, instalatia cu iarba naturala surprinde miscarile trecatorilor si le transforma in energie kinetica pentru plante. Astfel, iarba se misca in directia catre care trecatorii se deplaseaza prin fata vitrinei, redand astfel efectele vizuale ale unor adieri de vant.

 

VIDEO: Iata cum functioneaza eco-vitrina de pe Wardour Street. Click aici!

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite