poza1

VIDEO Delicatese din bucataria spaniola, fripte pe un vulcan activ

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 23.02.2012   |   
0 comentarii

Mediul inconjurator poate fi protejat prin campanii ample, actiuni de voluntariat, insa si cu foarte mult bun gust. In cazul unui restaurant de pe insula spaniola Lanzarote, bunul gust ecologic poate fi cand crocant, cand fript cu ierburi aromatice, dar intotdeauna delicios pentru vizitatorii care aleg sa serveasca masa la El Diablo.

Si asta pentru ca toate preparate din carne gatite in localul de pe cea mai estica insula din Canare, sunt perpelite chiar deasupra unui vulcan activ.

Practic, bucatarii de la El Diablo folosesc caldura degajata de vulcan pentru a pregati bucarele delicioase comandate de vizitatori. O particularitate a locatiei consta in faptul ca acest vulcan nu-i un munte cu eruptii de lava, ci o gaura in scoarta terestra, prin care este eliberata caldura provenita de la vulcanii activi din subteran.

Construit in 1970 de catre doi arhitecti spanioli pe nume Eduardo Caceres si Jesus Soto, restaurantul dispune de un grill urias montat pe noua straturi suprapuse de roca bazaltica. Mai departe, bucatarii din El Diablo trebuie doar sa puna carnea pregatita anterior, direct pe acest grill, care arata asemenea unei guri de fantana, iar in cateva minute bucatele sunt gata.

Click aici sa vezi VIDEO!

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite