VIDEO Vezi cum arata viitoarea generatie de maxi-scootere electrice de la BMW!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 05.07.2011   |   
0 comentarii

P90078001Ce-ti trebuie pentru a te deplasa eficient si confortabil printr-un oras aglomerat? Ai nevoie de siguranta. Ceva putere cat sa te poti strecura prin trafic, nu-ti strica. Mai ai nevoie de un vehicul compact, care sa consume extrem de putin si care sa poata fi parcat usor. Inginerii de la BMW Motorrad sunt de parere ca pentru a te deplasa eficient si sigur prin oras n-ai nevoie de mai mult de doua roti.

 

Pornind de la aceasta premiza si cu un ajutor financiar primit din partea Ministerului Federal German al Transporturilor, specialistii de la BMW Motorrad au creat prototipul unui scooter care are toate sansele de a ajunge cat de curand pe strazile din Europa. Scooter-ul nu este un scooter de dimensiuni reduse. Vorbim, in cazul de fata despre un maxi-scooter. Unul care se cheama E-Scooter, este propulsat de un motor electric si e alimentat cu baterii Li-Ion.

 

La randul lor, bateriile Li-Ion de sub saua maxi-scooterului BMW pot fi alimentate chiar de la priza de acasa. Inginerii bavarezi nu s-au multumit, insa, cu autonomia de 100km si au prevazut vehiculul pe doua roti cu un sistem de franare regenerativ (KERS). Pus in functiune, acesta creste autonomia E-Scooter cu 20%, pana la 120km. Sau, in termeni mai cunoscuti, de la Bucuresti la Ploiesti si retur.

 

Conform bunei traditii a complicatiilor mecanice bavareze, BMW E-Scooter, sasiul incorporeaza spatiul destinat bateriilor, ceea ce duce la scaderea centrului de greutate. Pentru un vehicul pe doua roti, acest truc tehnic ajuta la o manevrabilitate mai buna si un control optim asupra scooterului.

 

Iata cum arata noul BMW E-Scooter. Vezi VIDEO!

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite