Viitorul masinilor electrice: cum sa faci plinul la priza, in doar 15 minute!

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 25.10.2011   |   
0 comentarii

curent directCe zici de cinci ore de asteptare sau mai mult, cu masina electrica in priza, pentru un full care te tine pentru vreo 200 de kilometri? Dar cum iti suna doar jumatate de ora cu bateria la incarcat, pentru aceeasi autonomie?

 

Chiar daca pentru unii, o asemenea performanta e demna de Cartea Recordurilor, iata ca eficienta la priza poate deveni, in viitorul apropiat, un standard accesibil tuturor celor care aleg sa isi inlocuiasca masinile pe benzina cu vehicule electrice. Secretul consta in inlocuirea fluxului de curent alternative, din prezent, cu un flux de curent continuu.

 

Prototipul unei asemenea statii electrice care ar putea fi utilizata de toata lumea a fost creat de specialistii de la Siemens impreuna cu BMW, in cadrul proiectului Modellregion Elektromobilitat Munchen – Drive eCharged.

 

Concret, sistemul utilizeaza aceleasi prize ca si statiile cu flux alternativ (AC), dar modificate pentru a permite alimentarea cu un flux de corent continuu. Mai mult, conceptul permite schimbarea fluxului de curent in functie de masina care urmeaza sa fie alimentata.

 

Spre deosebire de sistemele AC, convertoarele pentru curent continuu se afla in afara masinii, ceea ce face ca masa totala a masinii sa fie, evident, mai mica decat a altor autoturisme electrice.

 

Previziunile pentru viitorul masinilor electrice care vor putea fi alimentate cu flux de curent continuu suna promitator: pe langa functia de baza, statiile vor putea  incarca bateriile masinii in functie de presetari inteligente si chiar incarcari bi-directionale, pentru ambele moduri de alimentare. Ceea ce, privind mai departe, ar face posibila asigurarea unei autonomii de 100 de kilometri in doar 15 minute.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite