VW E-Bugster, noua Broscuta cu priza la Detroit

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 09.01.2012   |   
0 comentarii

vw-e-bugsterVenerabila broscuta populara de 74 de ani in industria auto mondiala a ajuns, odata cu cea mai recenta generatie, la Salonul Auto de la Detroit, in varianta de priza. Prototipul, cel mai nou din seria de masini ecologice ‘Blue-e-motion’, reprezinta cea mai noua abordare Volkswagen pentru piata de vehicule electrice, in crestere in ultimii ani.

 

Ce aduce nou E-Bugster-ul prezentat de VW la Detroit? In primul rand, prototipul dispune de 114 CP dezvoltati de un motor electric cu o baterie Li-Ion de peste 315 kg, montata sub locurile posterioare si portbagaj. Una peste alta, blocul propulsor si greutatea din dotare ii asigura Bugster-ului electric o autonomie de peste 160 de kilometri.

 

Proiectantii germani care s-au ocupat de micile delicii tehnice de pe acest prototip au montat in spatele logo-ului frontal o priza care poate fi folosita pentru trei incarcatoare: de 120 de volti, de 240 de volti si un incarcator pentru alimentare rapida, de 30 de minute, pana la 80% din capacitatea de stocare a bateriei.

 

Pentru ceva mai mult spirit ecologic, VW E-Bugster dispune de blocuri optice cu LED-uri pentru lumina de zi. Deocamdata, reprezentantii grupului german au spus ca tehnologiile prezentate pe platforma lui E-Bugster, la Detroit, vor intra in dotarea lui Golf Blue-e-Motion. Totusi, daca Beetle-ul eco-friendly va atrage suficienta atentie la stand, nu este exclusa fabricarea in serie a acestui concept.

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite