Web 3.0: noi utilitati online, disponibile in timp real

Autor: Hitechpedia Guru   |   
Data: 21.01.2010   |   
0 comentarii

42-15683251Cat de mult timp petreci pe zi, navigand pe Internet? O ora? Trei ore? Jumatate de zi? Fara indoiala, internetul creaza o foarte puternica dependenta. E lesne de inteles de ce! Iti confera acces la o cantitate de informatie incomensurabila si disponibila intr-o diversitate multimedia atractiva, poti interactiona in timp real cu prietenii tai, colegi, rude si iti poti face chiar prieteni noi. Poti vinde pe Internet si poti cumpara orice iti doresti. Poti dezvolta o afacere proprie, exclusiv online. Insa capabilitatile Internetului nu se opresc aici.

 

Tot acest volum de informatii a capatat de-a lungul timpului o noua dinamica: utilizatorii de Internet nu mai urmaresc doar sa parcurga aceste informatii, ci vor sa isi aduca o contributie personala prin generarea de continut online. Astfel a aparut cea de-a doua era a Internetului, denumita generic Web 2.0 si subliniata de o caracteristica predominanta: nevoia schimbului de idei si informatii online, transpusa in realitatea virtuala.

 

Ce urmeaza? Practic, dorinta de filtrare si implementare in viata reala a cat mai multor informatii existente online contureaza urmatoare generatie a internetului, sub numele de Web 3.0. Daca esti chirurg, imagineaza-ti ca ai putea face o operatie avand la dispozitie, in timp real, cunostintele medicale cumulate ale unei lumi intregi. Masinile ar putea comunica intre ele fara interventia umana, folosind doar date preluate din toata lumea. O astfel de solutie ar conduce la un numar tot mai mic de accidente, fluidizarea traficului din centrele urbane si, implicit, un aport substantial cu privire la protectia mediului inconjurator.

 

In baza aplicatiilor Web 3.0, vom putea asista la aparitia si dezvoltarea unui nou trend imobiliar: locuintele inteligente. Acest tip de locuinte vor putea fi personalizate exclusiv dupa nevoie tale, in baza informatiilor preluate din mediul online. Fara a avea nevoie de taste, un simplu gest, o comanda vocala sau doar mimica fetei pot seta/confirma nivelul optim de luminozitate din camera in care te afli, cat de cald iti place sa fie in casa ta, precum si sursa de energie ecologica preferata.

 

Calculatorul tau are capacitati limitate? ‘Norii’ de informatie existenti deja in multe companii multinationale pot fi extinsi si dezvoltati astfel incat sa fie accesibili utilizatorilor interesati, fara a ridica probleme de securitate online. Cat de des ti s-a intamplat sa-ti doresti sa gasesti ceva online si nu ai gasit? Povesteste-ne despre situatia prin care ai trecut si spune-ne ce-ti doresti tu de la Internetul viitorului?

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite