ZEV 7000. Sau cum prind viteza kilowatii!

Autor: Hitechpedia   |   
Data: 20.04.2010   |   
1 comentarii

2010_04_20_Zev scooter 1Daca nu-l auzi inseamna ca-i electric. Daca nu-ti face pofta de mancare inseamna ca nu livreaza pizza. Si daca nu-l auzi venind spre tine, nu-ti miroase a pizza si nu remarci injuraturi in trafic, cu siguranta nu circula in Bucuresti (deocamdata). Asta pentru ca ZEV7000 este produs in SUA si reprezinta in momentul de fata cel mai rapid scuter electric din lume.

 

Baietii cu Hayabusa, CBR Racing Replica is Kawasaki-uri Ninja vor spune: OK… e doar un scuter. Ceea ce e adevarat! In secundele necesare lui ZEV 7000 sa atinga 100 km/h, oricare dintre cele trei japoneze pur-sange mentionate mai devreme atinge cel putin 200 km/h. Deosebirea e ca ZEV nu polueaza. Standardul de emisii zero este atins gratie unui motor electric care dezvolta 7kW fara intrerupere si pana la 14kW la pornire.

 

 

Ca si performante, cel mai rapid scuter din lume poate atinge viteza maxima de 113 km/h intre doua semafoare si genereaza un cuplu de 184Nm. Autonomia de 112 kilometri este suficienta pentru a te asigura ca poti ajunge in conditii optime acasa. Incarcarea bateriilor Li-Ion dureaza 25 de minute in ritm rapid – adica 75% din capacitate si pana la doua ore pentru o incarcare full.

 

Revenind la jungla noastra de asfalt si vremea frumoasa care doar azi s-a ascuns pe dupa nori, ZEV ar da bine in peisajul de motociclisti si scuteristi feroce din Bucuresti. Contravaloarea de 7.200 de dolari il recomanda mai mult publicului de fitze pentru care acest pret la care se adauga taxele de import, asigurare, etc – nu-i decat o investitie pentru zilele senine sorbite tacticos la o cafenea din Dorobanti. O dovada in plus ca zumzetul electric cu ghidon si cai putere costa. Dar si mediul inconjurator reprezinta o invetitie pentru viitorul nostru, indiferent de preferinte, educatie sau statut social.

 

2010_04_20_Zev scooter 2

 

Comentarii

Tweets that mention ZEV 7000. Sau cum prind viteza kilowatii! « HitechPedia -- Topsy.com

[...] This post was mentioned on Twitter by Andrei Rizescu. Andrei Rizescu said: ZEV 7000. Sau cum prind viteza kilowatii! – http://www.hitechpedia.ro/zev-7000-sau-cum-prind-viteza-kilowatii/1319.html [...]

20.04.2010

Comentariul tau

Email-ul tau nu va fi publicat. Numele si email-ul sunt obligatorii.

trimite